Sisällysluettelo

Rakenneosien pikahaku

Rakenneosien pikahaun avulla voi nopeasti etsiä rakenneosia.

Huomaa, että rakenneosien pikahaku on muokattavissa, eli hakukriteerinä käytettävät kentät ovat pääkäyttäjän määriteltävissä. Etsi-ikkunan ulkoasu määritelllään Parametrit -valikon Rakenneosalistan pikahaun ulkoasu -ikkunassa.

Koska hakudialogissa käytettävät ovat itse määriteltävissä, seuraavassa taulukossa on selvitetty eri tyyppisten kenttien käsittelysääntöjä:

Kentän tyyppi Selitys
Tekstikentät
Tekstikentistä voi hakea tietoa määrittelemällä tekstin, jonka on löydyttävä jostain kohti kenttää, tai antamalla tekstikentän tarkan arvon.
Pudotusvalikko ja monivalintalista
(esimerkiksi Tyyppi ja Malli)
Haettavat arvot valitaan listalta hiirellä. Jos halutaan valita useampi arvo hakuehdoksi, on pidettävä CTRL-painike pohjassa ja valittava arvot hiirellä.
Desimaaliluvut
(esimerkiksi Hinta)
Jos vain ensimmäinen arvo syötetään, etsitään kaikki rakenneosat, joiden kentän arvo on sama tai enemmän kuin syötetty arvo. Jos syötetään vain viimeinen arvo, etsitään kaikki rakenneosat, joiden kentän arvo on pienempi tai sama kuin syötetty arvo.
Kokonaisluvut
(esimerkiksi keskusmuistin määrä)
Kenttään voi syöttää joko yksittäisiä arvoja pilkulla erotettuna tai arvovälin. Esimerkiksi jos halutaan etsiä rakenneosat, joiden muistin määrä on 256 MB tai 512 MB, annetaan hakukenttään hakuehdoksi 256,512.
Jos taas halutaan etsiä rakenneosia, joiden muistin määrä on välillä 256 – 1024, annetaan kenttään 256-1024. Jos haluaa etsiä kaikki rakenneosat, joissa muistin määrä on alle 256, annetaan kenttään -255 ja jos halutaan etsiä yli 256 muistin määrällä annetaan 255- .
Asiakas ja Omistaja Asiakas, jonka rakenneosia halutaan etsiä. Asiakkaan voi hakea kiikarihaulla, tai arvon voi syöttää käsin, jolloin tarkastetaan Asiakasrekisteristä, että kyseinen asiakas löytyy.
Käyttäjä Etsittävien rakenneosien käyttäjä. Voidaan valita Käyttäjärekisteristä kiikarihaulla.
Päivämääräkentät
(esimerkikisi takuun päättymispäivä)
Päivämääräkenttiin voi syöttää arvovälin tai antaa vain alku/loppupäivämäärän

OK-painike suorittaa haun ja avaa Rakenneosien listaikkunan.