Uusi/Muokkaa rakenneosaa

Huomaa! Rakenneosan tietosisältö riippuu valitun rakenneosan tyypistä. Esimerkiksi tiedot, joita on syötetty 'Tietokone' tyyppiselle rakenneosalle ovat erilaisia kuin 'Tulostin' -tyyppisen rakenneosan. Rakenneosa-ikkunan ulkoasu on muokattavissa samalla tavoin kuin Tapausnäytön. Katso lisätietoa kappaleesta Parametrit - Rakenneosien hallinnan asetukset.

Alla oleva taulukko kuvaa rakenneosien vakiokentät:

Kenttä Selitys
Rakenneosan nimi * Rakenneosan nimi, toimii myös sisäisenä rakenneosan id:nä. Kun uutta rakenneosaa tallennetaan, tarkistetaan löytyykö kannasta rakenneosaa, jolla on sama nimi ja asiakas. Jos samanlainen rakenneosa löytyy, käyttäjältä kysytään varmistus, haluaako hän tallentaa uuden rakenneosan samoilla tiedoilla.
Sarjanumero Rakenneosan sarjanumero, tekstikenttä.
Tyyppi * Rakenneosan tyyppi, esimerkiksi Tietokone, Tulostin tai Ohjelmisto. Pakollinen tieto. Uusi/Muokkaa rakenneosaa -ikkunan ulkoasu määritellään tyypeittäin.
Malli Rakenneosan malli. Kun uudelle rakenneosalle määritellään malli, täytetään mallille määritellyt oletusarvot rakenneosalle (jos oletusarvot on määritelty ko. mallille Uusi/Muokkaa rakenneosamallia -ikkunassa).
Tila Rakenneosan tila, vaihtoehdot ovat Aktiivinen ja Ei aktiivinen. Ei aktiivista rakenneosaa ei voi valita uudelle tapaukselle.
Huom! Kun rakenneosa muutetaan inaktiiviseksi, kaikki rakenneosalle (joko käsin tai auditin avulla) lisätyt ohjelmistot poistetaan. Poistosta jää merkintä historiaan.
Poistettu käytöstä Päivämäärä ja aika, jolloin rakenneosa on poistettu käytöstä, eli muutettu tilaan Ei aktiivinen. Ei muokattavissa oleva kenttä. Järjestelmä täyttää automaattisesti, kun tilamuutos tehdään.
Asiakas * Organisaatio, joka käyttää rakenneosaa. Asiakas etsitään rakenneosalle käyttämällä kiikarihakua (asiakasrajaus vaikuttaa siihen, mitkä asiakkaat ovat valittavissa). Uuden asiakkaan voi luoda käyttämällä '...'-painiketta.
Omistaja Organisaatio, joka omistaa rakenneosan.
Käyttäjä(t) Rakenneosan loppukäyttäjä(t). Asiakas kentän arvo ei rajaa mahdollisia käyttäjiä eli käyttäjiä voidaan valita useasta eri asiakasorganisaatiosta.
Hankittu Päivämäärä, jolloin rakenneosa on hankittu. Voidaan valita Aseta päiväys -painikkeella, joka avaa kalenterin.
Hinta Rakenneosan hinta, desimaaliluku. Tälle kentälle ei ole valuutta-käsittelyä.
Takuu päättyy Päivämäärä, jolloin rakenneosan takuu päättyy.
Viimeksi muuttanut Käyttäjä, joka on viimeksi muuttanut rakenneosan tietoja. Ei muokattavissa oleva kenttä. Järjestelmä täyttää automaattisesti.
IP-osoite Rakenneosan IP-osoite. Huomaa, että jos olet syöttänyt osoitteeseen pisteiden sijaan pilkkuja, korjataan ne pisteiksi tallennuksen yhteydessä.
Toimittaja Yrityksen nimi, jolta rakenneosan on ostettu.. Tekstikenttä.
Info Lisätietoa rakenneosasta.

Rakenneosa -ikkuna sisältää tavallisesti seuraavat välilehdet:
Liitetiedostot
Relaatiot
Ohjelmistot
Rakenneosan komponentit
Rakenneosaan liittyvät tapaukset
Historia