Tehohaun rajoitukset

Riippuen kentän tyypistä, tehohaun dialogilla on erilaisia rajoituksia esim. päivämääräkentillä on erilaiset hakuehdot kuin tuote kentällä. Kaikille kenttien tyypeille on kuitenkin seuraavat yhteiset valinnat: vastakkainen rajaus (Ei) ja Sisältää arvon.

Vastakkainen rajaus tarkoittaa että jos teet haun jossa hakukriteerinä käytät softavirhe tyyppiä, jonka jälkeen valitset Ei valinnan, haetaan kaikki ne tapaukset jotka eivät ole softavirheitä.
Sisältää arvon tarkoittaa että kentässä täytyy olla arvo, se ei voi olla tyhjä. Jos haluat löytää tapaukset, jonka tietyssä kentässä ei ole arvoa (eli kenttä on tyhjä), voit valita Sisältää arvon ja Vastakkaisen rajauksen (Ei).

Kentän tyyppi Rajoitukset
Päivämäärä/kellonaika Päivämäärä/kellonaika kenttään voidaan antaa tarkka arvo kalenteri dialogilla tai valinnat eilen, tänään, huomenna, tällä viikolla, viime viikolla, tässä kuussa, viime kuussa, tänä vuonna, viime vuonna. Päivämäärää/kellonaikaa voidaan verrata myös nykyiseen päivään/aikaan. Esimerkiksi, voit hakea tapaukset joiden arvioitu päivämäärä on 5 päivää tästä päivästä käyttämällä '5 päivää jälkeen' valintaa.
Pudotusvalikko ja monivalintalista Jos valitset monivalintalistalle useamman arvon, paina CTRL pohjaa ja valitse halutut arvot hiirellä. Jos haluat valita kaikki kentän arvot, paina Kaikki painiketta hakuehdon vieressä.
Henkilö Rajauksia henkilöihin voidaan tehdä joko valitsemalla suoraan henkilön nimi tai arvoilla Sisäänkirjautunut käyttäjä, Vastuuhenkilö, Kirjaaja, Ilmoittaja tai Tekijä. Sisäänkirjautunut käyttäjä tarkoittaa sitä, että hakua tehdessä käytetään aina sen henkilön käyttäjätunnusta, joka haun tekee.
Asiakas Rajauksia asiakkaihin voidaan tehdä joko valitsemalla suoraan asiakkaan/asiakkaiden nimet rekisteristä.
Asiakkaita voidaan rajata kirjoittamalla yhden asiakkaan nimi tai sen osa omaan kenttäänsä.
Tarvittaessa myös seuraavat arvot voidaan valita:
"Sisäänkirjautuneen käyttäjän yritys" tarkoittaa sitä, että haetaan kaikki ne tapaukset, joiden asiakkaana on kyseisen käyttäjän konsernin jokin toimipiste.
"Sisäänkirjautuneen käyttäjän toimipiste" tarkoittaa sitä, että haetaan ne tapaukset, joiden asiakkaana on se alitoimipiste, jonka työntekijä kyseinen käyttäjä on.
Ilmoittaja Ilmoittaja voidaan valita suoraan käyttäjärekisteristä
Ilmoittaja voidaan rajata kirjoittamalla yhden henkilön nimi tai sen osa omaan kenttäänsä.
Tarvittaessa voidaan käyttää myös sisäänkirjautunutta käyttäjää.
Kokonaisluvut/desimaaliluvut Lukujen avulla voidaan rajoittaa lukukenttien arvoja. Lukukenttiä voidaan myös vertailla toiseen lukukenttään. Esimerkiksi jos haluat verrata toteutuneita tunteja arvioituihin tunteihin.
Teksti Tekstikentistä tietoa voi hakea määrittelemällä tekstin, jonka on löydyttävä jostain kohti kentästä tai antamalla tekstikentän tarkan arvon.
Tuote/Tuotteet Tuotteeseen liittyviä rajauksia voidaan tehdä valitsemalla tuotteen/tuotteiden nimet suoraan valintalistasta. Huomaa! Jos Parametrit – Yleisasetukset - Tuotevalintatyyppi parametrin arvona on hakukontrolli, muutetaan alasvetovalikko/valintalista hakukontrolliksi.
Versio kenttiin Etsi versio –kenttään voidaan syöttää myös useamman hakukriteerin pilkulla eroteltuna. Esim. jos halutaan etsiä kaikki versioista 2.1.n ja 3.0.n raportoidut tapaukset.
Historia Historia-alkuiset rajaukset voidaan kohdistaa kaikkeen historiatietoon. Esimerkiksi jos halutaan hakea tapaukset, jotka ovat jonkin toiminnon jälkeen osoitettu henkilölle Timo Testaaja, voidaan tehdä rajaus Historia: Vastuuhenkilö -kentällä siten, että valitaan henkilöksi Timo Testaaja.