Sisällysluettelo

Uusi FAQ ikkuna

Uusi FAQ -ikkunassa on kaksi välilehteä: FAQ ja Liitetiedostot. FAQ:lle on mahdollista lisätä liitetiedostoja, esimerkiksi kuvia tai kaavioita tarkentamaan kysymystä ja/tai vastausta. Liitetiedostoja voidaan liittää Liitetiedostot välilehdellä. Asiakkaat voivat katsella liitetiedostoja asiakaspalveluliittymän FAQ sivulla.

FAQ -välilehti sisältää seuraavat kentät:


Kenttä Selitys
Tapaus id Tässä kentässä näytetään sen tapauksen id, jonka perusteella FAQ on luotu. Jos FAQ on luotu FAQ listaikkunassa Uusi -toiminnolla, eli linkkiä olemassaolevaan tapaukseen ei ole, kenttä on tyhjä. Ei muokattavissa oleva kenttä.
Luontipäivä* Päivämäärä, jolloin FAQ luotiin.
Kirjaaja* Käyttäjä, joka FAQ:n on luonut. Oletuksena uudelle FAQ:lle tulee sisäänkirjautunut käyttäjä.
Käyttäjäorganisaatio* Se käyttäjäorganisaatio jossa FAQ on luotu. Oletuksena sisään-kirjautumisen yhteydessä valittu käyttäjäorganisaatio.
Tuotteet Tuote/tuotteet, johon FAQ liittyy. Jos tuotetta ei valita, näytetään ko. FAQ asiakaspalveluliittymässä Yleiset kysymykset -otsikon alla. Muuten FAQ:t ryhmitellään tuotteen ja tyypin perusteella.
FAQ tyyppi * FAQ:n tyyppi.
Kysymys * FAQ:n varsinainen kysymys. Jos FAQ luodaan olemassaolevan tapauksen perusteella, tulee kenttään oletuksena tapauksen otsikko. Kysymystä voidaan muokata vastaamaan paremmin tarkoitusta.
Vastaus * Vastaus kysymykseen. Jos FAQ luodaan olemassaolevan tapauksen perusteelle, tulee kenttään oletuksena tapauksen ratkaisu. Vastausta voidaan muokata.
Ratkaisu Mikäli FAQ luodaan tapauksen pohjalta, kentässä näytetään tapauksen Ratkaisu kentän arvo.

Katso myös:


FAQ tyypit