Tapausnäyttöjen ulkoasut

Tapausnäyttöjen ulkoasut -ikkunassa voit muokata valitun käyttötapauksen Uusi/Muokkaa tapausta -ikkunoiden sekä Toiminto -ikkunoiden ulkoasua.

Tapausnäyttöjen ulkoasut -ikkuna sisältää seuraavat kentät ja painikkeet:

Kenttä/Painike Selitys
Uusi tapaus * Tämän kentän avulla voidaan ottaa joko Oletus- tai mukautettu tapausnäytön ulkoasu käyttöön. Oletusulkoasu sisältää kaikki käytettävissä olevat tapauksen kentät sekä useita eri välilehtiä. Jos halutaan piilottaa tiettyjä tapauksen kenttiä tai siirtää kenttiä eri välilehdelle, tulee valita Mukautettu ulkoasu ja sen jälkeen painaa Mukauta-painiketta, joka avaa Muokkaa dialogin ulkoasua -ikkunan.
Muokkaa tapausta * Tämän kentän avulla voidaan määritellä onko Muokkaa tapausta näytön ulkoasu sama kuin Uusi tapaus -näyttö vai Mukautettu. Jos esimerkiksi halutaan piilottaa joku kenttä, kun tapausta luodaan, mutta näyttää se kun olemassaolevaa tapausta muokataan, tulee valita Mukautettu ulkoasu ja sen jälkeen painaa Mukauta-painiketta. Tämä avaa Muokkaa dialogin ulkoasua -ikkunan.
[Toiminnon nimi] * Uusi ja Muokkaa tapausta -kenttien lisäksi Tapausnäyttöjen ulkoasut -ikkunassa on listattuna kaikki ne toiminnot, jotka on määritelty käyttötapauksen elinkaaressa. Ulkoasutyypit toiminnoille ovat:
Oletusulkoasu Kentät Tekijä, Tila, Instanssi, Tekopäivä/aika, Vastuuhenkilö, Käytetyt tunnit, Julkisuus ja Kiirellisyys näytetään Uusi/Muokkaa toimintoa -ikkunassa.
Mukautettu ulkoasu Näytettävät kentät on määritelty erikseen painamalla Mukauta -painiketta.
Sähköpostiulkoasu Kun toiminto suoritetaan, avataan normaalin Toiminto-ikkunan sijaan Lähetä viesti -ikkuna. Lisätietoja katso Sähköpostiulkoasu.
Luo uusi liittyvä tapaus Kun tällainen toiminto suoritetaan, avataan Uusi tapaus -ikkuna uuden tapauksen luontia varten. Tapaus luodaan käyttäen toiminnolle valittua käyttötapausta ja kenttien oletusarvoja.
Alitapausten luonti Kun tällainen toiminto suoritetaan, luo järjestelmä tapaukselle automaattisesti alitapauksia niiden sääntöjen mukaan, jotka toiminnolle on valittu.
Näytä historian kentät (APL) * Tämä asetus määrittelee ne historiakentät, jotka näytetään asiakaspalveluliittymässä ja raporteilla. Jos määritellään Kaikki kentät näytetään, kyseistä käyttötapausta käyttäen asiakaspalveluliittymässä näytetään kaikki Uusi toiminto -ikkunan kentät. Ainakin asiakkaan käyttötapaukselta kannattaa piilottaa kenttiä, esimerkiksi Käytetyt tunnit, ellei niitä jostain syystä nimenomaan haluta näyttää asiakkaalle.
Mukauta painike avaa Näytä historian kentät (APL) ikkunan, jossa määritellään näytettävät kentät.
Näytä historiarivit * Tämä asetus määrittelee minkä tyyppiset toimintohistoriarivit käyttäjälle näytetään, kun hän käyttää tätä käyttötapausta.
Pääkäyttäjä voi valita vaihtoehdoista Historiarivit käyttäjän perusteella tai Valitut historiarivit. Mukauta-näppäin avaa Näytä historiarivit-ikkunan, jossa voidaan määritellä minkä tyyppiset rivit näytetään.