Sähköposti-välilehti

Viestiasetusten Sähköposti-välilehdellä määritellään viestien lähetykseen ja vastaanottamiseen liittyvät asetukset.

Sähköposti-välilehti sisältää seuraavat kentät:

Kenttä Selitys
Lähtevän postin palvelin (SMTP) Sähköpostin lähetyksessä käytettävä SMTP-palvelin.
Käytä TLS-suojausta sähköpostin lähetyksessä, jos tuettu Mikäli valittuna, TLS-tietoturvaprotokolla (Transport Layer Security) on aktivoitu lähtevän sähköpostin osalta. HUOM! Sähköpostipalvelimen on tuettava ko. ominaisuutta ja palvelimen asetukset on erikseen muokattava, että TLS-suojaus on aktivoitu.
Käytä autentikointia SMTP-palvelimella Mikäli valittuna, RequesteServer kirjautuu sähköposteja lähetettäessä SMTP-palvelimelle käyttäen määriteltyä käyttäjätunnusta ja salasanaa.
Uudelleenlähetysyritykset: Kuinka monta kertaa viestiä yritetään lähettää uudelleen epäonnistuneen alkuperäisen lähetyksen jälkeen.
Uudelleenlähetysyritysten aikaväli (min): Aikaväli uudelleenlähetysyritysten välillä.
Tuo tapaukset ja vastaukset tietokantaan sähköpostitse Mikäli valittuna, sähköpostit ja sähköpostivastaukset luetaan automaattisesti kantaan tapausilmoituksiksi tai historiariveiksi.
Älä tuo tietokantaan tuntemattomista osoitteista tulleita sähköposteja Mikäli valittuna, sellaisten henkilöiden sähköposteja ei tuoda kantaan, joiden sähköpostiosoitetta ei löydy joko asiakkaiden yhteyshenkilöiltä tai järjestelmän sisäisiltä käyttäjiltä. Mikäli ei valittuna, kaikki sähköpostit luetaan kantaan. Jos sähköpostiosoitetta ei löydy keltään käyttäjältä, lähettäjän sähköpostiosoite tuodaan Sähköposti -kenttään.
Sallitut osoitteet/td> Valittavissa jos ”Älä tuo tietokantaan tuntemattomista osoitteista tulleita sähköposteja” on valittu. Käyttäjä voi määritellä ne sähköpostiosoitteet ja domainit joista viestit tuodaan tietokantaan.
Käytä SSL-suojausta saapuvan sähköpostin luvussa Mikäli valittuna, SSL-tietoturvaprotokolla (Secure Sockets Layer) on aktivoitu saapuvan sähköpostin osalta.
Tarkista uudet sähköpostiviestit joka: Kuinka usein käydään tarkastamassa, onko kantaan luettavia sähköposteja tullut.
Saapuvan postin palvelimen tyyppi Sähköpostin sisäänluvussa käytettävän serverin tyyppi (POP3/IMAP). Jos palvelimen tyyppi on IMAP, luetut viestit siirretään automaattisesti Archieve kansioon. Vanhat viestit voidaan myös poistaa Archieve kansiosta automaattisesti.
Saapuvan postin palvelin Sähköpostin sisäänluvussa käytettävän serverin nimi
Tapaus id -etuliite Etuliite, joka lisätään lähtevän sähköpostin tapaus id -kentän eteen. Etuliite lisätään tapaus id -kentän eteen vain, mikäli sähköpostipohjassa tapaus id on ympäröity hakasulkeilla [ ]. Esimerkiksi jos sähköpostipohjan otsikko-kentässä on teksti ”Tapaus id [] on sinun vastuullasi” ja etuliitteenä on teksti ”sysart.fi”, tulee lähtevän sähköpostin otsikoksi ”Tapaus id [sysart.fi 6676] on nyt sinun vastuullasi”. Huomaa, että mikäli tätä etuliitettä käytetään, täytyy etuliite säilyttää hakasulkeiden sisällä, kun kyseiseen sähköpostiin vastataan, sillä kun sähköposti luetaan historiariviksi, järjestelmä tarkistaa, että hakasulkeiden sisältä löytyy tuo etuliite. Mikäli sitä ei löydy, ei sähköpostia viedä historiariviksi.
Hyväksy sähköpostilomakkeet käyttäjiltä Näytetään vain jos Sähköpostilomakkeet (Mail forms) optio on käytössä. Määrittelee käyttäjätyypit, jotka voivat muokata tapauksia sähköpostilomakkeiden avulla. Jos käyttäjä, joka ei saa muokata tapausta sähköpostilomakkeen avulla, lähettää lomakkeen sisältävän sähköpostin järjestelmään, lomake hylätään.

Katso myös:

Sähköpostitilit -välilehti
Viestipohjat
Toimitustiedot
Viestitoiminnallisuus