Sisällysluettelo

Uusi/Muokkaa vapaamuotoista kenttää

Uusi/Muokkaa vapaamuotoista kenttää -ikkunassa voit luoda uuden ja muokata olemassaolevaa vapaamuotoista kenttää. Kentän tyyppiä ei tallennuksen jälkeen muuttaa, mutta sen nimeä voi. Teksti-tyyppisten kenttien ulkoasua voi muuttaa tallennuksen jälkeen.
Uudelle kentälle on annettava vähintään Oletusnimi, eli oletuskielen mukainen nimi. Nimi -kenttiä on yhtä monta kuin järjestelmässä on tuettuja kieliä. Jokaiseen Nimi-kenttään on syötettävä arvo, jos halutaan, että kaikki kentät ovat käytettävissä kaikilla tuettavilla kielillä.
Huomaa, että Uusi kenttä -ikkunan ulkonäkö riippuu siitä, oletko luomassa kenttää asiakkaalle, käyttäjälle, tuotteelle vai tapaukselle.

Uuden kentän lisääminen vaatii seuraavat vaiheet:

1. Anna kentälle nimi. Nimi voi olla 1-25 merkkiä pitkä. Huomaathan, että nimi on annettava kaikilla niillä kielillä, joita tuetaan.
2. Valitse kentän tyyppi. Tyypit ovat:
Teksti Tekstikenttä, jonka pituus voi olla 1-255 merkkiä, mikäli Lyhyt tai Pitkä rivi oli valittuna Ulkoasu-kentässä. Mikäli valitaan Leveä laatikko, kentän pituus on rajoittamaton (Oracle-tietokannassa pituus on rajoitettu 4000 merkkiin).
Kokonaisluku Kokonaisluku, 1-9 merkkiä pitkä.
Desimaaliluku Desimaaliluku, jossa voi olla 9 kokonaislukua. Desimaalien määrä voi olla 1-5.
Pudotusvalikko Valikko, jonka arvot voidaan määritellä Arvot... -painikkeen avulla.
Sisäiset käyttäjät Valikko, joka sisältää kaikki järjestelmän sisäiset käyttäjät eli työntekijät.
Monivalintalista Lista, jonka arvot voidaan määritellä Arvot... -painikkeen avulla.
Pvm/aika Päiväys ja aika
3. Valitse kentän ulkoasu. Ulkoasu voidaan määritellä, mikäli kentän tyyppi on joko Teksti tai Monivalintalista. Mahdollisuudet ovat:
Lyhyt rivi Yksi rivi, jonka pituus on noin puolet välilehden pituudesta ja jonka korkeus on yksi rivi.
Pitkä rivi : Yhden rivin korkuinen pitkä kenttä.
Kapea laatikko, korkeus n Laatikko, jonka pituus on noin puolet välilehden pituudesta ja jonka korkeus voidaan valita. Valittavissa, jos kentän tyyppi on Monivalintalista.
Leveä laatikko, korkeus n Laatikko, jonka pituus on noin välilehden pituus ja korkeus voidaan valita. Leveä laatikko voidaan valita vain Tekstityyppisille kentille.
4. Määrittele merkkien maksimimäärä. Voidaan määritellä, mikäli kentän tyyppi on Teksti tai Kokonaisluku. Teksti-tyyppiselle kentälle pituus voi olla 1-255 merkkiä. Kokonaisluku-tyyppiselle pituus voi olla 1-9 merkkiä.
5. Desimaalit-kenttää voi muokata vain, mikäli kentän tyyppi on Desimaaliluku. Kenttään annetaan desimaalien enimmäismäärä, mikä voi olla 1-5 merkkiä.
6. Kun määrittelet uutta kenttää Asiakas-dialogille, on mahdollista valita arvo: Tallenna arvo tapauksen instanssiin. Valinta määrittelee, kopioituuko juuri luomasi vapaamuotoinen kenttä myös tapauksen instanssille. Vapaamuotoista kenttää, joka kopioutuu instanssille, voit käyttää mm. siihen, että rajaat käyttötapauksella tapausten näkyvyyden eri ryhmille tämän kentän perusteella. Tietojen kopiointi ei ole mahdollista, mikäli kentän tyyppi on monivalintalista.
Tapaus -ikkunassa kentän muokkaus ei ole mahdollista, sillä arvo kopioituu tapaukselle sellaisenaan.
7. Paina OK-painiketta. Uusi/Muokkaa kenttää -ikkuna suljetaan ja kenttä lisätään Uusi/Muokkaa vapaamuotoista välilehteä -listaikkunaan.
.

Katso myös:


Vapaamuotoiset kentät - määritelmä
Uusi/Muokkaa vapaamuotoista välilehteä
Kentän arvot