Uusi/Muokkaa profiilia

Requestessa käyttäjäryhmille voidaan luoda erilaisia profiileja, jotka nopeuttavat järjestelmän käyttöä ja sisältävät mm. käyttäjän käyttöoikeudet. Erilaisia profiileja kannattaa luoda esimerkiksi tuen työntekijöille, ohjelmoijille sekä testaajille.

Uusi/Muokkaa profiilia -ikkunassa määritellään profiilin asetukset.

Ikkuna avataan joko Parametrit -valikon kautta Profiilit -ikkunasta tai Mukauta käyttäjän profiili -painikkeella Muokkaa käyttäjää -ikkunassa.

Ikkuna sisältää seuraavat kentät ja painikkeet:

Kenttä/Painike Selitys
Profiilin nimi (*) Jos Uusi/Muokkaa profiilia -ikkuna avataan Profiilit -listaikkunan kautta, tulee profiilille antaa nimi.
Käyttöoikeudet * Profiilille tulee valita käyttöoikeudet.
Kaikki käyttötapaukset/Sallitut käyttötapaukset * Järjestelmässä voi olla paljon käyttötapauksia, joita käyttää vain tietty ryhmä ihmisiä. Esimerkiksi myynnissä käytetään mahdollisesti vain myynnin käyttötapausta, tuessa ei puolestaan tarvita kyseistä käyttötapausta lainkaan. Siksi eri profiileihin on mahdollista valita eri käyttötapauksia. Valitse haluamasi käyttötapaukset Kaikki käyttötapaukset -listalta hiiren avulla ja siirrä ne Sallitut käyttötapaukset -listalle nuoli oikealle -painikkeen avulla. Kaikki ne käyttötapaukset, jotka on siiretty Sallitut käyttötapaukset -listalle näkyvät tapausten listaikkunan Käyttötapaus-pudotusvalikossa.
Oletuskäyttötapaus Profiilille on valittava oletuskäyttötapaus. Sitä käytetään, kun käyttäjä kirjautuu Requesteen sisään ja ko. käyttötapauksen oletusnäkymän mukainen tapauslista avataan.
Asiakasrajaus Kiinteä näkymärajaus asiakastietoihin. Valittavissa kaikki Sisäinen-tyyppiset asiakasnäkymät. Tällä näkymällä voidaan rajata asiakastietojen näkyvyys eri käyttäjäryhmille esimerkiksi siten, että partneri näkee vain niiden asiakkaiden tiedot, joiden partneri hän on. Tätä asetusta käytetään myös asiakastietojen rajaamiseen tapausten käsittelyssä.