Näkymät

Näkymien avulla saadaan yhdellä valinnalla haettua käsittelyyn haluttu joukko rivejä listaikkunaan.

Näkymät luodaan käyttäen samankaltaista ikkunaa kuin tehohaku. Näkymät voivat olla käyttäjäkohtaisia (=Yksityinen) tai kaikille yhteisiä (=Sisäinen/Ulkoinen). Esimerkiksi HelpDeskin työntekijälle voidaan luoda näkymä, joka näyttää tietyn asiakkaan kaikki avoimet tapaukset. Jos muut käyttäjät eivät halua seurata samoja tapauksia, voidaan näkymä määritellä yksityiseksi, jolloin muut kuin näkymän luoja ja järjestelmän pääkäyttäjä eivät näe näkymää.
Asiakastiedoista voidaan myös tehdä näkymiä. Esimerkiksi HelpDeskissä voi olla tarpeen hakea näytölle kaikki tietyn maalaiset/tietyltä alueelta olevat asiakkaat.

Näkymä tyypit:

Sisäinen/Ulkoinen
Sisäinen/Ulkoinen -tyyppiset Tapausten näkymät, jotka näytetään tapausnäytön Näkymä-alasvetovalikossa, on määritelty käyttötapauksen määrityksessä. Näkymä näytetään myös asiakaspalveluliittymän selaa ilmoituksia -sivulla, jos se on määritelty käyttötapauksella käytettäväksi näkymäksi. Ulkoinen/Sisäinen -tyyppistä näkymää voi käyttää myös raportilla tulosjoukkoa rajaavanan tekijänä.

Yksityinen
Vain yksityisen näkymän luoja ja järjestelmän pääkäyttäjä näkevät näkymän.

Raportti
Raporttinäkymiä käytetään vain raporteille. Ne sisältävät oletusrajaukset raportin tulosjoukkoon. Raporttinäkymiä ei näytetä tapausten näkymien joukossa navikointipuussa.

Hälytys
Hälytys -tyyppisiä näkymiä käytetään vain hälytyksillä. Näkymiä ei näytetä tapausten näkymien joukossa navikointipuussa.


Huomaa: Näkymää ei voi poistaa, mikäli se on käytössä jollakin käyttötapauksella. Myöskään näkymiä, joita käytetään jollakin hälytyksellä tai raportilla, ei voi poistaa.