Sisällysluettelo

Ryhmittelykenttien lisääminen

Ryhmittelykenttiä voidaan lisätä rakenneosien, tapausten, ja asiakkaiden yhteenvetoraporteille.

Jos ryhmittelykenttä lisätään raportille, ryhmitellään raportille tuleva data ryhmittelykentän perusteella. Esimerkiksi, jos ryhmittelytekijänä on käytetty tapauksen Tila-kenttää, ryhmitellään tapaukset ensin tilan perusteella ryhmiin ja tulostetaan tapaukset listalle tila kerrallaan.

Raportille lisätään ryhmittely jonkin kentän suhteen valitsemalla kenttä Tulostettavat kentät -valintalistasta ja klikkaamalla painiketta Ryhmittele. Tämä lisää automaattisesti Ryhmittelyn ylä- ja alatunniste -alueet.

Ryhmittelyn ylätunnisteeseen tulee automaattisesti kenttä, jolla ryhmittely on tehty ja alatunnisteeseen tulee automaattisesti kenttä, johon lasketaan yhdessä ryhmässä olevat rivit yhteen. Raportille voidaan lisätä vielä kaikkien rivien yhteenlaskettu määrä klikkaamalla Yhteensä-painiketta, jolla saadaan raportille automaattisesti Yhteensä-alue. Tälle alueelle tulee myös kenttä Rivien määrä.

Kenttien kokoa ja järjestystä voi tarpeen tullen muuttaa. Raportille on myös mahdollista lisätä vapaita tekstikenttiä ylä- ja alatunnisteisiin. Kaikkia vapaita tekstikenttiä voi muokata Kentän ominaisuudet -ikkunassa.

Huomaa: Ei ole suositeltavaa määritellä vapaata tekstikenttää ryhmittelytekijäksi, sillä näiden kenttien sisältämä data on harvoin samanlaista, eli ryhmittelyä on vaikea tehdä.


Katso myös:


Yhteenvetoraportin luonti
Yhteenvetokentän lisääminen