Sisällysluettelo

Kentän koon ja paikan muuttaminen

Kentän kokoa ja paikkaa raportilla voi muuttaa kahdella eri tavalla: joko hiirellä tai muokkaamalla kentän ominaisuuksia Kentän ominaisuudet -ikkunassa.

Kentän koon muuttaminen hiirellä
Klikkaa kenttää ja siirrä hiiri kentän oikeaan reunaan, jolloin hiiren kursori muuttuu nuoleksi indikoiden, että kentän kokoa voi muuttaa. Pidä hiiren vasenta näppäintä pohjassa ja muuta kentän kokoa vetämällä hiirtä oikealle.
Pitkiä tekstikenttiä voi myös kasvattaa alaspäin. Tällöin kentän ominaisuudet muuttuvat, ja jos kenttä oli määritelty siten, että koko teksti tulostetaan, tulostetaan kenttään muutoksen jälkeen vain määritelty rivimäärä (korkeus riveinä).

Kentän paikan muuttaminen hiirellä
Siirrä hiiri kentän päälle, hiiren kursori muuttuu indikoimaan, että kenttää voi siirtää. Pidä hiiren vasen näppäin pohjassa ja raahaa kenttää haluamaasi kohtaan raporttipohjalla.

Kentän koon ja paikan muuttaminen muokkaamalla kentän ominaisuuksia
Tuplaklikkaa kenttää, jonka ominaisuuksia haluat muuttaa. Kentän ominaisuudet -ikkuna avautuu. Muuta Leveys ja Positio -kentän arvoja. Jos haluat muuttaa useamman kentän ominaisuuksia yhdellä kertaa, valitse kentät pitäen CTRL -näppäintä pohjassa ja sen jälkeen paina hiiren oikeaa näppäintä. Valitse avautuvasta pop-up valikosta Kentän ominaisuudet. Muokkaa kenttien ominaisuuksia.



Katso myös:


Kentän ominaisuudet