Yhteenvetoraportin luominen

Yhteenvetoraportteja voi luoda tapauksille, asiakkaille ja rakenneosille.

Yhteenvetoraportin luominen vaatii seuraavat vaiheet:

1. Kun yhteenvetoraporttia ruvetaan luomaan, avautuu näyttö, joka muistuttaa lomaketta. Sitä sanotaan suunnittelualueeksi.
2. Valitse haluamasi kenttä Tulostettavat kentät -listalta ja paina Poimi-painiketta. Kenttä lisätään Perustietoalueelle ja sen otsikko Sarakkeiden otsikkoalueelle.
3. Muokkaa kentän kokoa ja sijaintia.
4. Voit myös muuttaa otsikkokentän sisältöä Kentän ominaisuudet -ikkunan avulla.
5. Tarkista kentän muut ominaisuudet Kentän ominaisuudet -ikkunassa.
6. Toista vaiheet 2-5 tarpeen mukaan.
7. Voit myös muuttaa eri raporttialueiden kokoa.
8. Voit lisätä raportille myös ryhmittelyn jonkin kentän suhteen valitsemalla kentän Tulostettavat kentät -valintalistalta ja klikkaamalla painiketta Ryhmittele. Katso lisätietoja kappaleesta Ryhmittelykenttien lisääminen.
9. Raportille voidaan lisätä vielä kaikkien tapaus/asiakas -rivien yhteenlaskettu määrä klikkaamalla Yhteensä-painiketta, jolla saadaan raportille automaattisesti Yhteensä -alue. Tälle alueelle tulee myös kenttä Rivien määrä. Katso lisätietoja kappaleesta Summa-kentän lisääminen raportille.

Katso myös:

Raporttialueet
Raporttien muokkaaminen