Näytä historiarivit

Näytä historiarivit-dialogilla voidaan määritellä, minkä tyyppiset historiarivit näytetään käyttäjälle, joka käyttää tätä käyttötapausta. Asetus on siis käyttötapauskohtainen.

Oletusnäkyvyydet, joita käytetään, mikäli pääkäyttäjä on määritellyt asetukseksi Historiarivit käyttäjän perusteella ovat:

Ei näytetä - Historiariviä ei näytetä lainkaan (asiakaspalveluliittymässä), ei sisäisille käyttäjille eikä asiakkaille.
Sisäinen - Tällainen historiarivi näytetään vain sisäisille käyttäjille (asiakaspalveluliittymässä).
Ulkoinen ilman kommentteja - Tällainen historiarivi näytetään kaikille käyttäjille, jotka näkevät tapauksen (asiakaspalveluliittymässä), mutta sen kommentteja ei näytetä (asiakaspalveluliittymässä).
Ulkoinen - Tällainen historiarivi näytetään kaikille käyttäjille, jotka näkevät tämän tapauksen (asiakaspalveluliittymässä).

Jos pääkäyttäjä on siis valinnut Historiarivit käyttäjän perusteella, käytetään järjestelmän oletusasetuksia, jotka tarkoittavat:
Jos käyttäjä on asiakas ja hän katselee tapausta asiakaspalveluliittymän kautta, hän näkee historiarivit, jotka ovat Ulkoinen ilman kommentteja- tai Ulkoinen-tyyppisiä.
Jos käyttäjä on sisäinen käyttäjä (käsittelijä) ja katselee tapausta jostain syystä asiakaspalvleluliittymän kautta, hän näkee historiarivit jotka ovat Sisäinen, Ulkoinen ilman kommentteja- tai Ulkoinen-tyyppisiä. Mikäli hän katselee tapausta Java tai Web käyttöliittymän kautta, hän näkee em. tyyppien lisäksi myös rivit, jotka ovat tyypiltään Ei näytetä.

Pääkäyttäjä voi kuitenkin vaikuttaa siihen, minkä tyyppisiä rivejä käyttäjä näkee tapauksista, muuttamalla Näytä historiarivit-asetuksta.
Jos pääkäyttäjä valitsee Valitut historiarivit, hän voi määritellä, minkä tyyppiset historiarivit käyttäjälle näytetään, riippumatta siitä, minkä käyttöliittymän kautta tapauksen tietoja tarkastellaan.
Jos esimerkiksi jokin käyttäjäryhmä (vaikkapa yhteistyökumppanin henkilöt) eivät saa nähdä loppuasiakkaiden antamia sähköpostivastauksia tai heidän asiakaspalveluliittymässä tekemiään kommentteja, voidaan heitä varten tehdä oma käyttötapaus, jossa sallitaan näytettäväksi vain Sisäinen ja Ei näytetä-tyyppiset historiarivit.

Näytä historiarivit-dialogi sisältää seuraavat kentät ja näppäimet:

Kenttä/Näppäin Selitys
Kenttä Tämä sarake listaa historiarivien tyypit, joista pääkäyttäjä voi valita haluamansa.
Näkyvä Kun tämä valintaruutu on valittuna, näytetään rivillä valittu historiarivin tyyppi sille käyttäjälle, joka käyttää tätä käyttötapausta.